AV-over-IP esitystekniikassa

06.06.2023

AV-over-IP-ratkaisut eivät ole uusi keksintö, vaan ne ovat olleet olemassa jo useita vuosia. Niiden kehitys on kuitenkin ollut merkittävä ja jatkuvasti kasvava alalla.

AV-over-IP-ratkaisujen parissa olen toiminut vuodesta 2014, ja siitä lähtien on tapahtunut huomattavaa edistystä niiden suorituskyvyssä, luotettavuudessa ja käytettävyydessä. Tekniikka on kehittynyt siten, että se on nyt vakiinnuttanut asemansa AV-alalla ja saanut laajaa hyväksyntää eri toimialoilla. AV-over-IP kehityskaari osoittaa, kuinka nämä ratkaisut ovat vähitellen vakiinnuttaneet asemansa AV-alalla. Ne tarjoavat joustavia, skaalautuvia ja kustannustehokkaita tapoja siirtää, hallita ja toistaa audiovisuaalista sisältöä IP-verkkojen kautta. Tulevaisuudessa odotetaan lisää innovaatioita ja kehitystä, kun teknologia jatkaa edistymistään ja AV-over-IP-ratkaisut tulevat entistä yleisemmiksi.

Tänä päivänä AV-over-IP-ratkaisut tarjoavat entistä parempaa kuvan ja äänen laatua, pienempää viivettä ja enemmän skaalautuvuutta. Protokollat, kuten SDVoE (Software-Defined Video over Ethernet), ovat nousseet viimeisimmiksi uusiksi standardeiksi ja tarjoavat korkealaatuisen AV-siirron reaaliajassa. Lisäksi standardeja, kuten Dante ja AES67, on kehitetty luomaan yhteensopivuutta eri audio ja IP-ratkaisujen sekä järjestelmien välille.

AV-over-IP-ratkaisut ovat tulleet monille yrityksille ja organisaatioille välttämättömiksi, kun he pyrkivät integroimaan AV-sisältöä osaksi IT-infrastruktuuriaan. IP-verkot ovat yleistyneet ja niiden kapasiteetti ja luotettavuus ovat parantuneet huomattavasti. Tämä on avannut ovia uusille mahdollisuuksille AV-järjestelmien suunnittelussa ja toteutuksessa. Nämä on meille esitystekniikan toimijoille arkipäivää.

Oma kokemukseni jo vuodesta 2014 lähtien äänen,kuvan ja IP:n integraatiossa antaa meille asiakaslähtöisen etulyöntiaseman ymmärtää ja arvostaa AV-over-IP-ratkaisujen kehitystä sekä vaatimuksia. Voimme myös todistaa että AV-over-IP:n vakiinnuttaneet asemansa AV-alalla, tarjoten tehokkaampia, joustavampia ja skaalautuvampia tapoja jakaa, hallita ja toistaa audiovisuaalista sisältöä.

AV-Lan seuraa aktiivisesti AV-over-IP trendejä ja näiden kehitystä.

-Jani Kittilä

 

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

044 302 6304 myynti@av-lan.fi