Matkani esitystekniikan maailmaan

04.07.2023

Kun vuonna 2006 matkustin Sydneyyn tapaamaan sukulaisiani esikaupunkialueelle, en osannut aavistaa, että tämä matka muuttaisi elämäni suunnan ja veisi minut yrittäjäksi esitystekniikan alalle. Olin pitkään haaveillut omasta yrityksestä, ja nyt tuntui siltä, että olin viimein löytänyt oikean hetken aloittaa. Yrittäjyys oli myös osa suvun perinnettä, sillä äitini isä oli aikoinaan menestyvä yrittäjä.

Syyskuussa 2006 perustin ensimmäisen yritykseni, ja se on edelleen toiminnassa tänä päivänä. Yrityksen tarina alkoi autotallista, kuten niin monen muunkin yrityksen tarina. Aluksi keskityin tuomaan maahan esitystekniikan tarvikkeita, kuten HDMI-kaapeleita ja videoreitittimiä. Vuonna 2007 sain ensimmäisen kosketuksen esitystekniikan alaan, kun aloin kartoittaa mahdollisia asiakkaita yritykselleni. Yksi näistä asiakkaista oli Avack Oy, joka toimi tuotteideni ostajana.

Jo pitkään olin harkinnut valmiin yrityksen ostamista, jotta voisin siirtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Sivutoimisena yrittäjänä toimiminen oli osoittautunut aikaa vieväksi ja vaativaksi, ja kasvun tukeminen olisi vaatinut suurempia resursseja. Vuonna 2016 aloitin keskustelut Avack Oy:n esitystekniikkaliiketoiminnan ostamisesta, ja joulukuussa 2019 perustimme AV-Lan Finland Oy:n, joka vastaisi ostetun liiketoiminnan haltuunotosta ja käytännön pyörittämisestä.

Prosessit yrityksen perustamisesta (markkinoiden luominen nollasta), liiketoiminnan ostamisesta ja uuden yrityksen perustamisesta (liitetylle liiketoiminnalle) ovat olleet haastavia. Vastaan on tullut monenlaisia vaikeuksia, joista voisi kirjoittaa toisen blogikirjoituksen ja ehkä peräti kirjankin. Mutta kuten yrittäjyydessä yleensäkin, ratkomme asiakkaidemme ongelmia samalla kun kohtaamme omat haasteemme.

Olenko tyytyväinen päätökseeni lähteä esitystekniikan alalle ja ennen kaikkea yrittäjäksi? Voin vilpittömästi vastata kyllä. Elämä on liian lyhyt jäämään miettimään "olisiko pitänyt" -kysymyksiä. Kun tarjotaan tilaisuus, kannattaa tarttua siihen rohkeasti. Olen oppinut, että yrittäjyys on antanut minulle mahdollisuuden toteuttaa itseäni ja tehdä työtä, josta todella nautin.

Yrittäjyys esitystekniikan alalla on haastavaa, mutta samalla äärimmäisen palkitsevaa. Jokainen päivä tuo uusia haasteita ja oppimismahdollisuuksia. Olen oppinut arvostamaan tiimityötä, jatkuvaa kehittymistä ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtämistä. Esitystekniikka tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia luovaan viestintään ja vaikuttavaan esiintymiseen ammattimaisilla välineillä.

Yrittäjäksi ryhtyminen esitystekniikan alalla on ollut minulle henkilökohtaisesti merkittävä ja antoisa matka. En ole katunut hetkeäkään päätöstäni, ja jokainen haaste on ollut oppimisen arvoinen. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka tuntevat kipinää yrittäjyyteen tai ovat kiinnostuneita esitystekniikasta, tutkimaan mahdollisuuksia ja ottamaan askel kohti omaa unelmaa. Mikäli sinulle tarjoutuu mahdollisuus, tartu rohkeasti tilaisuuteen - se voi avata sinulle uusia ovia ja mahdollisuuksia tulevaisuudessa!

Antoisaa kesää kaikille asiakkaillemme ja yrittäjille kautta maan :)!

-Jani Kittilä

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

044 302 6304 myynti@av-lan.fi